background
logotype
image1 image2 image3

A szakmai ismeretek elmélyítésére, és a munkaműveletek begyakorlására a gyakorlatokon van lehetőség. A szakmai gyakorlatokat heti váltásban, csoportos formában szervezzük.

A gyakorlati oktatás főbb szinterei a tanműhely, az oktatófarm valamint a gyakorlóföld.

Taműhely

TanműhelyAz alapképzés keretében a szakmai tevékenységhez szükséges alapvető munkafogásokat tanulják meg a tanulók korszerűen felszerelt tanműhelyekben. Itt fémipari alapképzéstől kezdve a traktorok nagyjavításán keresztül minden feltétel adott a szakma alapjainak megismeréséhez.

A gépbeállítási, szerelési gyakorlatokon megismerkednek a korszerű mezőgazdasági gépek szerkezeti felépítésével és működésével. A tanműhelyekben is produktív munkát végeznek a tanulók ezáltal képzésünk életszerűbbé válik. A vontatóvezetői jogosítvány megszerzése tantervbe illesztve történik a szakmai képzés első évében.

A mg.-i vontatóvezetői tanfolyam az intézet tanulóinak tandíjmentes.

Oktatófarm

Intézetünkben 1992 óta mûködik egy saját oktatófarm az állattenyésztési gyakorlatok lebonyolítása céljából. Itt a diákoknak lehetõségük nyílik a tojótyúkok, pecsenyecsirkék, sertések és szarvasmarhák tartásával kapcsolatos alapvetõ ismeretek elsajátítására.

OktatófarmMegismerhetik a tartással, takarmányozással, szaporítással, terméselemzéssel kapcsolatos alapvetõ módszereket a gyakorlati tevékenységük során Tisztavérû holstein-fríz tehén állományunk egy 40 férõhelyes pihenõbokszos istállóban van elhelyezve. A fejést egy számítógéppel kapcsolt félautomata fejõházban végezzük. A tejet korszerű hűtőházban tároljuk az elszállításig. Ez biztsítja a szakszerû fejés mellett az extra minõségû tej termelését.

24 kocás sertésállományunk által előállított hízósertéseket értékesítjük, de az iskola tõkehús igényét is a telep biztosítja. Takarmánybázisunk az Intézet szántóföldjein megtermelt, és a korszerű szemestermény-szárítónkban kezelt gabona, valamint silókukorica és lucerna. A keveréktakarmányok jelentõs részét saját keverõgéppel állítjuk elõ.

Az iskolánkban végzõ gazda tanulók hetesi gyakorlaton, valamint órarend szerinti gyakorlatokon vesznek részt. A hetesi gyakorlat egy-egy hete alatt lehetõség nyílik a munkafolyamatok összefüggésének megismerésére. Az órarend szerinti gyakorlati foglalkozásokon az elméleti órákon szerzett ismeretek gyakorlati bemutatása, gyakorlati fogások elsajátítása történik. A telepen lévő korszerű üvegházban kertészeti gyakorlatokat tartunk.

Gyakorlóföld

Az intézet 130 Ha gyakorlóföddel rendelkezik ahol a tanulók a szántástól a betakarításig minden munkában részt vesznek csoportos gyakorlás formájában. A vontatóvezetői jogosítvány megszerzése után önálló munkát is végezhetnek felnőtt felügyelettel.

Tanműhely Tanműhely Tanműhely Tanműhely Tanműhely Tanműhely Tanműhely Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm Oktatófarm

2020  Déli ASzC Sellyei Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium   globbersthemes joomla templates